2020-12-09 07:27:24• hírek • Blikk.hu

A napokban ünnepelte volna a 83. születésnapját Szilágyi István

A napokban ünnepelte volna a 83. születésnapját Szilágyi István (†82), akiről unokája, Nándi (17) is megemlékezett, igaz, a temetőbe nem tudott kimenni a Belgiumban élő fiú, de otthon gyújtott egy gyertyát szeretett nagypapája emlékére.

Az ország Lópici Gáspárja idén májusban hunyt el, a gyanú szerint a fia, Péter (50) végzett vele közös otthonukban. A jelenleg is börtönben lévő férfival a rokonok a szörnyű tragédia óta még nem beszéltek, így nem tudják, az évforduló hogyan érintette őt. A család arról sem tud, mi történik vele a rácsok mögött.


A néhai színész unokája is inkább a szép emlékekre szeretne gondolni.

– Természetes, hogy nagyon hiányzik a papa, a születésnapján még rosszabb. Gyújtottam egy gyertyát az emlékére, valamint a legutolsó találkozásunkkor kaptam tőle egy fotót, amin ő van, az a mai napig kint van az íróasztalomon, és akárhányszor ránézek, eszembe jutnak a régi kedves emlékek – kezdte lapunknak Nándi, aki egy régi félreértést is tisztázott.


– Sokan azt hiszik, hogy a papának december 7-én van a születésnapja, ám a honlapon, ahol az életrajza szerepel, hibásan van fent a dátum, ugyanis 6-án született.


A színésznek Nándi az egyetlen unokája, aki mindig büszkén mesélt róla, akárcsak a korábban együtt töltött időkről. – Régen, amikor kisebb voltam, a papáék pedig Győrben éltek, akkor a karácsonyt és a szilvesztert is náluk töltöttem, a születésnapján pedig mindig telefonon köszöntöttem, de – sajnos – erre idén már nincs lehetőségem – mondta szomorúan Nándi.


– Sokat sétáltunk, esténként pedig rengeteget olvasott nekem a papa. Nagy becsben tartom azt az Andersen-mesekönyvet, amit kilenc éve kaptam tőle karácsonyra. Most, a születésnapján is elővettem, és eszembe jutott, hogy papa szerettette meg velem az olvasást, még tanítgatott is régen. Az biztos, hogy ezt a könyvet örökre megőrzöm. Ha Magyarországon laknánk, akkor biztosan kimentem volna a temetőbe is, gyújtottam volna egy mécsest, de így ez akkorra marad, amikor legközelebb hazautazunk – tette hozzá Nándi.


Mint azt korábban megírtuk, a színész májusban hunyt el, az unokája pedig a nyár végén tudott hazautazni Belgiumból, hogy végső búcsút vegyen a nagypapájától. Nagymamáját, Humenyánszky Jolánt (78) is meglátogatta, ám vele csak ritkán tudja tartani a kapcsolatot, de reméli, hogy rendeződik majd a viszonyuk.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: